Comfort Energy neemt de nodige maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te vermijden. Bij de levering van je mazout nemen we social distance en bijzondere hygiënische voorschriften in acht.

Bedankt voor jullie warme steun tijdens Dwars Door Hasselt!

donderdag, 12 oktober, 2017

Special Olympics Belgium nam met 84 lopers in Unified-formatie deel aan Dwars door Hasselt dankzij de steun van Comfort Energy.

Op zondag 8 oktober, vormde Special Olympics Belgium, de organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, samen met energiebedrijf Comfort Energy een groot loopteam tijdens Dwars door Hasselt. Het Unified-CESO-team, bestaande uit 84 leden met en zonder verstandelijke beperking waarvan de jongste 7 en de oudste 57 jaar, kondigde de start aan van een intensieve samenwerking tussen Comfort Energy en Special Olympics.

Tijdens Dwars Door Hasselt op zondag 8 oktober 2017 vormde Special Olympics Belgium tijdens het loopevent Dwars door Hasselt samen met hun kersverse sponsor energiebedrijf Comfort Energy het Unified-CESO (Comfort Energy & Special Olympics) -team waarmee ze hun nieuwe samenwerking officieel startten. Volgens het Unified-principe sporten mensen met en zonder verstandelijke samen in één team, dit haalt het beste uit de atleet naar boven en zorgt voor wederzijds begrip.

Klik hier voor de video en foto's

Comfort Energy sponsort Special Olympics Belgium door een actieve inzet en belooft voor 2017 een minimumbedrag van 2.000€. Voor elke deelnemer aan het Unified-CESO-team in Hasselt schenkt Comfort Energy 5€ aan Special Olympics Belgium en voor elke nieuwe gas- en elektriciteit-klant daarbovenop nog 1€ extra. In december hernemen ze hun sportieve samenwerking tijdens de Warmathon van Music for Life waarna duidelijk wordt hoe groot het ingezamelde bedrag voor Special Olympics Belgium precies is.

Het boegbeeld van de samenwerking tussen Comfort Energy en Special Olympics Belgium, de 42-jarige Special Olympics-atleet André Schepers was gisteren ook van de partij: “Het was fijn om naar Limburg af te zakken en mee te doen met Dwars door Hasselt dankzij Comfort Energy. De regenachtige herfstdag was niet ideaal om te lopen, maar ik stond er toch en heb de 15km gelopen in een straffe tijd van 1u42sec. Ik ben een trotse atleet en hoop nog vaker te kunnen lopen in een Unified-team.” Naast André liepen er nog 7 andere Special Olympics-atleten en 1 begeleider mee. Het Unified-CESO-team was vertegenwoordigd in alle categorieën: Chiquita Run 1km, jogging 3km, run 5km, run Hasselt 10km en HBVL Dwars door Hasselt en handbikerace 15km. De teamleden konden rekenen op de steun en ambiance van vele supporters.

Marketingverantwoordelijke Olivier Kerkhofs van Comfort Energy was best onder de indruk van deze sportieve kennismaking met Special Olympics: “Ik had nooit gedacht dat Unified-sporten zo’n leerrijke ervaring kon zijn, zowel op menselijk als sportief vlak. De Special Olympics-atleten, en alle andere deelnemers, stonden er met veel enthousiasme en goesting van begin tot einde. Ik spreek in naam van alle collega’s wanneer ik zeg dat dit naar meer smaakt. Iedereen kan leren van de Special Olympics-atleten en ik ben fier dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Onze verwachtingen zijn overtroffen en we kijken al uit naar het volgende evenement.“

 

Over Special Olympics 
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be


Terug naar overzicht

Opgelet:

Ok