Nieuws

3 redenen om tijdig je mazouttank te laten keuren

Als trouwe mazoutgebruiker weet je ondertussen wel dat je regelmatig je ondergrondse mazouttank moet laten keuren. Maar ook als een keuring niet door de wet verplicht is, doe je er goed aan om je mazouttank regelmatig te laten controleren door een erkend technicus. Waarom die keuring zo belangrijk is? Dat leggen we graag nog eens uit…

Geen keuring, geen levering 

Je mazoutleverancier mag enkel leveren in een mazouttank met een groene of oranje merkplaat, als die volgens de geldende wetgeving gekeurd moet zijn. Een niet-gekeurde tank kan immers een lek en dus een risico voor roest of bodemverontreiniging bevatten. Check dus je keuringsattest alvorens je mazout bestelt. Zo vermijd je dat onze chauffeur moet terugdraaien en jij zonder mazout komt te zitten. 

Tijdig problemen opsporen 

Wie graag op z'n twee oren slaapt, laat best tijdig zijn mazouttank keuren, ook als dat voor jouw mazouttank niet verplicht is. Zo kom je problemen met je mazouttank zoals een lek tijdig op het spoor en kan bodemverontreiniging voorkomen worden. Heb je ondanks een tijdige keuring toch een lek met bodemverontreiniging tot gevolg? Dan kan je tegenwoordig rekenen op een financiële tussenkomst van Promaz voor de bodemsanering die hiervoor nodig is. Al geldt in dit geval: voorkomen is beter dan genezen!

Water in je mazouttank

Doorheen de tijd kan er (condensatie)water in je mazouttank ontstaan. Als dat in je verwarmingsinstallatie terechtkomt, veroorzaakt het schade en volgt er meestal een aanzienlijke factuur. Wordt het water tijdens de keuring opgemerkt, kan dit verwijderd worden en vermijd je onnodige kosten. Zo blijft het rendement verzekerd en geniet je zo lang mogelijk van zowel je mazouttank als je verwarmingsinstallatie.

Laat je mazouttank tijdig keuren

donderdag, 06 juli, 2023
Meer nieuws